IŞİD Lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin Öldürüldüğü İddia Edildi

IŞİD’e yakınlığıyla bilinen Amaq haber ajansı, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin koalisyon uçaklarının saldırısında öldüğünü duyurdu. el-Bağdadi'nin Rakka'da öldüğü öne sürülürken koalisyon güçleri iddiaya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Dün sabah Arap medyasında IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'deki hava saldırılarında öldüğü iddia edildi.

Ancak konuyla ilgiyi daha fazla bilgi verilmedi. Koalisyon güçlerinden de konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak IŞİD’e yakınlığıyla bilinen internet sitesinden iddiaları doğrulayan bir açıklama yayımlandı.

Amaq isimli internet sitesinden yayımlanan açıklamada “halife” olarak nitelenen el-Bağdadi'nin öldüğü bildirildi.

Bağdadi'nin ölüm haberini Azhab Suresi'yle duyuran site, “Ebubekir el-Bağdadi, Ramazan'ın 5. gününde koalisyon uçaklarının Rakka'ya dönük saldırısında öldü.” denildi.

Suriye Haberleri

Şam Uluslararası Kitap Fuarı’nda Kürtçe bölüm açıldı
Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş