IŞİD, 1 Kasaba ile 5 Köyü Yeniden Ele Geçirdi!

Çobanbey’de IŞİD ile ÖSO arasında çatışmalar devam ediyor. IŞİD, Aktarin ile 5 köyü yeniden ele geçirdi.

Sputnik’te yer alan habere göre, “Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında Suriye’nin Halep kentinde yer alan Çobanbey kasabasının güneyinde ve doğusunda IŞİD ile çatışan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kısa bir süre önce ele geçirdiği köyleri IŞİD, yeniden işgal etti.

Dün geceden bu yana el-Bab bölgesinden getirdiği ağır silah ve militanlarla Çobanbey’in güneyinde ÖSO’ya karşı büyük bir saldırı başlatan IŞİD; Aktarin, Türkmen Barah, Kabtan köyü ve el-Ala çiftliği, el-Aziziye köyü ile Mezra Ula köylerini ele geçirdi.

Çatışmalarda ÖSO’dan 8 kişi hayatını kaybederken 14 kişi de yaralandı. Yaralı ÖSO direnişçileri ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"