İşgalcilerden Öğretmene Mescid-i Aksa'dan Uzaklaştırma Cezası

İşgal polisi, Henadi El-Halevani'ye Mescid-i Aksa'dan altı ay uzaklaştırma cezası verdi.

Kudüs'teki işgal polisi, dün (28 Mart Pazartesi) Filistinli kadın öğretmen Henadi El-Halevani'ye Mescid-i Aksa'dan altı ay uzaklaştırma cezası verdi. İşgal polisinin ayrıca yaşlı iki kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Kudüsümüz İnsan Hakları Müessesesi'nden Avukat Remzi Kuteylat, işgal polisinin El-Halevani'yi El-Meskubiyye Polis Merkezi'ne çağırdığını ve altı ay süreyle Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararını teslim ettiğini ifade etti.

İşgal güçlerinin El-Halevani'yi beş gün gözaltında tuttuktan sonra önümüzdeki Perşembe gününe kadar ev hapsi şartıyla, üçüncü bir tarafın beş bin şikellik kefaleti ve bin şikel peşin kefalet karşılığı serbest bıraktığı kaydedildi.

Henadi El-Halevani, geçen hafta Çarşamba günü Seher En-Netişe'nin Sulh Mahkemesi'ndeki duruşmasını izlemek üzere gittiği sırada gözaltına alınmıştı.

Bu arada, işgal güçlerinin Kudüs kenti sakinlerinden Halil El-Abbasi ve Abdülaziz El-Abbasi isimli yaşlı Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan çıktıktan sonra gözaltına aldığı belirtildi.

FİEM

Filistin Haberleri

Siyonistlerin sınır kapılarını kapatması kıtlık kabusunu geri getirdi
Kassam Tugayları, 15 işgal askerini pusuya düşürdi
"10 günde İsrail'e ait 100 askeri aracı imha ettik"
Katil İsrail Batı Şeria'da hava saldırısı düzenledi
Gazze hükümeti: ABD'nin yaptığı liman İsrail'e savaşı uzatma fırsatı verir