İşgalci İsrail Filistinli Göstericilere Saldırdı

İsrail polisi Kudüs’te cuma namazı sonrası protesto gösterisi düzenleyen cemaate biber gazlı sprey sıkarak fiziksel müdahalede bulundu.

İsrail polisi Kudüs’te cuma namazı sonrası protesto gösterisi düzenleyen cemaate biber gazlı sprey sıkarak fiziksel müdahalede bulundu.

Kudüslüler, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıyan kararını protesto etmek için gösteri düzenliyor.

Göstericiler, Mescid-i Aksa’da kılınan Cuma namazının ardından Filistin, Malezya, Cezayir ve Türkiye bayrakları açarak tekbir ve sloganlar eşliğinde surlarla çevrili kadim şehrin Şam Kapısı’na doğru yürüye geçti.

Kudüs sokaklarına ve giriş kapısına demir barikatlar kuran İsrail polisi, kalabalığın Şam Kapısı'na ulaşmasına izin vermedi.

Göstericileri bölerek dağıtmaya çalışan polis, bazı kişilerin gözlerine biber gazlı sprey sıkarak göz altına almaya çalıştı.

Şam Kapısı'nda toplanmayı başaran Filistinlileri ise polis zor kullanarak dağıttı.

Ara sokaklara dağılan Filistinlilerle İsrail polisi arasındaki gerginlik sürüyor.

Kudüs sokaklarında çok sayıda İsrail polisi konuşlanmış durumda. Atlı polisler de yaya polislere destek için hazır bekletiliyor.

Filistin Haberleri

AKPM, İsrail’de Filistinli mahkumlara idam cezasını öngören tasarının onaylanmasından endişe duyuyor
İşgal rejimi Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Yahudi çeteler El-Halil’de bir yaşlı kadınla oğullarını yaralayarak 30 koyunu çaldı
İşgal güçleri Nablus’ta şehit Mahmud El-Akkad’ın ailesinin evini patlayıcılarla yıktı
Alimler Birliği'nden Mescid-i Aksa çağrısı