İşgalci İsrail ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyindeki saldırılarını sürdürüyor

İşgalci İsrail ordusu, ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyinde işgal ettiği alanların dışındaki beldelere saldırılar düzenledi.

İsrail ordusunun 17 Nisan'da yürürlüğe giren ateşkese rağmen Lübnan'daki saldırıları sürüyor.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail'e ait insansız hava araçları (İHA) Nebatiye'nin Bint Cubeyl ilçesine bağlı Kefre beldesini hedef aldı, savaş uçakları ise aynı ilçedeki Tayri beldesini vurdu.

İsrail'e ait bir helikopterden işgal altındaki Bint Cubeyl'de makineli silahlarla ateş açıldığı, bir İHA'nın da Kalavay ile Burc Kalavay beldeleri arasındaki bölgeyi hedef aldığı, saldırılarda can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Lübnan'ın güneyinde hedef alınan beldeler, İsrail'in işgal ettiği alanların dışında yer alıyor.

İsrail ordusunun gece saatlerinde Sur kentine bağlı Şema ve Nakura beldelerinde evleri patlayıcılarla yıkmayı sürdürdüğü, patlama seslerinin Sur çevresindeki köylerden duyulduğu aktarılmıştı. İsrail İHA'larının kentte yoğun uçuş yaptığı belirtilmişti.

Lübnan Haberleri

İşgal ordusu Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
Hizbullah lideri Kasım: Çerçeve anlaşması yok hükmünde ve aşağılayıcıdır
Lübnan ve İsrail görüşmelerinde çerçeve anlaşma imzalandı
Lübnan Cumhurbaşkanı: İsrail ile imzalanan çerçeve anlaşması, egemenliği yeniden kazanma yolunda ilk adım
İsrail ve Lübnan arasında yürütülen doğrudan müzakerelerin 5. turu Washington'da sürüyor