İşgalci Askerler Kudüs’te Onlarca Filistinliyi Yaraladı!

İşgalci İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Kudüs’ün Ebu Dis beldesinde çıkan olaylarda çok sayıda Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

AA’da yer alan habere göre, Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Ebu Dis beldesindeki Kudüs Üniversitesi çevresinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda onlarca Filistinli yaralandı.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, işgalci İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi neticesinde 45 Filistinlinin, boğulma tehlikesi geçirdiği ya da yaralandığı kaydedildi.

Kudüs Üniversitesi Medya Koordinatörü Muhammed Ebu ez-Zeyt, olayların öğrenciler okuldan dağıldıktan daha sonra başladığını ve atılan gaz bombalarından bir kısmının üniversite kampüsüne düştüğünü söyledi.

İşgal rejimi İsrail’den konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Filistin Haberleri

Gazze'deki duruma ilişkin 8 ülkenin dışişleri bakanlarından ortak açıklama
BM Genel Kurulu, UNRWA'nın görev süresini 3 yıl daha uzattı
BM: İşgal altındaki Batı Şeria'da bu yıl günde ortalama 5 saldırı gerçekleştirildi
"Ebu Şebab’ın ölümü İsrail'le işbirliği yapan herkes için kaçınılmaz bir akıbet"
Cuma namazını Selahaddin Camii’nin enkazında kıldılar!