İşgal güçlerinin Gazze’de katlettiği gazeteci sayısı 189'a çıktı

İşgalci İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda ölen gazeteci sayısı 189'a yükseldi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim 2023'ten beri İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilere ilişkin bilgi verildi.

Son olarak gazeteci ve Gazze İslam Üniversitesi Gazetecilik ve Medya Bölümü'nde öğretim görevlisi olan Vail İbrahim Ebu Kafeh'in İsrail'in saldırılarında hayatanı kaybettiği aktarılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilere karşı soykırım başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana yaşamını yitiren basın mensuplarının sayısı 189 olarak güncellendi.

İsrail'in Filistinli gazetecileri hedef alması, öldürmesi ve onlara suikast yapmasının şiddetle kınandığı açıklamada, "iğrenç" olarak nitelendirilen bu suçtan İsrail sorumlu tutuldu.

Açıklamada, uluslararası topluma ve dünyadaki gazetecilik çalışmalarıyla ilgili uluslararası kuruluşlara, işlediği suçlardan ötürü uluslararası mahkemelerde dava açmaları, soykırım suçunu ve Filistinli gazetecilere yönelik cinayet ve suikastları durdurması için, İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

Filistin Haberleri

Toprağı halktan ayırmak, İsrail’in sömürgeci genişlemesini desteklemektedir
Gazze’de sağlık görevlilerini enkazdan çıkardık, fakat uluslararası hukuk hâlâ gömülü durumda
Beni toprağımdan ayıran iki çizgi:  Yeşil ve Sarı
Hamas heyeti Kahire’de ateşkesin uygulanmasını görüştü
Filistin Sağlık Bakanlığından Gazze'de "salgın hastalık" uyarısı