İşgal güçleri UNRWA’nın Kudüs’teki tesislerini Ben-Gvir gözetiminde yıktı

İşgal rejimi Güvenlik Bakanı siyonist Ben-Gvir, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü’nün (UNRWA) Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki merkezine baskın düzenlerken işgal güçleri merkezdeki tesisleri ve ofisleri yıktı.

Kudüs Valiliği, Ben-Gvir’in UNRWA merkezindeki yıkım çalışmalarını bizzat yönettiğini ve yıkımların ardından merkezin bulunduğu alana “İsrail Toprakları Dairesi” adına el koyma kararının asıldığını açıkladı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin UNRWA merkezinin bulunduğu bölgeyi kuşatma altına aldıktan sonra buldozerlerle merkeze baskın düzenlediğini ve merkezin içinde bulunan tesisleri ve ofisleri yıkmaya başladığını söyledi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin yıkım işlemleri sırasında UNRWA merkezine İsrail bayrağı astığını bildirdi.

Kudüs Valiliği, işgal güçlerinin UNRWA merkezindeki prefabrik tesisleri ve ofisleri yıkmasının tehlikeli bir gelişme olduğunu ve uluslararası hukuka göre dokunulmazlığı bulunan BM’ye bağlı örgütün doğrudan hedef alındığını belirtti.

Valilik, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin uluslararası kurumların dokunulmazlığını çiğnediğini ve UNRWA merkezindeki BM bayrağını indirerek yerine İsrail bayrağı astığını kaydetti.

UNRWA’nın Kudüs’teki merkezinin BM’ye ait olduğu ve dokunulmazlığının bulunduğu hatırlatılan bildiride, işgal rejiminin işgal altındaki Filistin toprakları ve BM kurumları üzerinde egemenliğe sahip olmadığına dikkat çekildi.

Filistin Haberleri

Hamas: Savaş suçlusunun 'Barış Konseyi'nde işi yok
İşgalci İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini topçu atışlarıyla vurdu
BM: Batı Şeria'da 230 binden fazla kadın ve kız çocuğunun sağlık hizmetlerine erişimi sınırlı
Refah Sınır Kapısı iki yönlü açılacak
Gazze Belediyesi: Kentin yüzde 85’i susuz, altyapı çökme noktasında