İşgal Güçleri Mescid-i Aksa'da Cemaatin Üzerine Ateş Açtı

Doğu Kudüs'te çok sayıda Filistinli sabah namazını kılmak için Mescid-i Aksa'da bir araya geldi. İsrail polisi, namazdan sonra cemaati iterek zorla dışarı çıkarmaya çalıştı. Tepkiler artınca cemaatin üzerine ateş açan İsrail güçleri, 10 kişiyi yaralandı.

Siyonist İsrail polisinin, sabah namazı sonrası işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı bastı

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, çok sayıda Filistinli sabah namazını kılmak için Mescid-i Aksa'da bir araya geldi.

PLASTİK MERMİLERLE SALDIRI

İsrail polisi, namazdan sonra Mescid-i Aksa'daki cemaati iterek zorla dışarı çıkarmaya çalışırken Filistinliler buna tepki gösterdi.

Bunun üzerine İsrail polisi plastik mermilerle cemaatin üzerine ateş açtı.

10 KİŞİYİ YARALADILAR

Mescid-i Aksa'daki sağlık kaynakları, İsrail polisinin saldırısında 10 Filistinlinin yaralandığını, 3 Filistinlinin ise Harem-i Şerif'ten çıkarken gözaltına alındığını aktardı.

İsrail polisinden yapılan açıklamada "Bugünkü sabah namazında Kudüs'teki 'Tapınak Tepesi'nde (Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya verdiği isim) toplanan bir grup ulusal sloganlar attı. Polis de asayişin sağlanması için söz konusu grubu dağıttı." ifadelerine yer verildi.

İsrail polisi, son iki haftada cuma günleri yine sabah namazlarında Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate saldırmıştı. (AA)

Filistin Haberleri

Yurt dışında yaşayan bazı Filistinliler pasaportlarına el konulmasından şikayetçi oldu
Kudüs’ün Silvan bölgesinde 11 eve yapılan nihai tahliye ihtarı 60 Kudüslüyü göçe zorluyor
Hamas: BM raporu işkenceyi belgeledi, İsrail UCM’de yargılanmalı
Gazze'de 2 bin 800'den fazla kişi ABD yapımı bombalarla "buharlaştı"
İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor