İşgal güçleri Beytu Ummer’de 200 kişiyi gözaltına alarak sorgulamaya tabi tuttu

Tutuklu işleriyle ilgilenen kurumlar, bugün yaptığı açıklamada, İsrail işgal ordusunun son saatlerde El-Halil kentinin kuzeyindeki Beytu Ummer beldesinde 200’den fazla vatandaşı gözaltına aldığını ve sorguladığını bildirdi.

Söz konusu kurumlar, İsrail işgal ordusunun Batı Şeria’da yürüttüğü sistematik gözaltı ve saha soruşturması operasyonlarının sürdüğünü ve artan bir hızla devam ettiğini belirtti.

Açıklamada, Beytu Ummer beldesinin geçen gece bu saate kadar devam eden bir saldırıya maruz kaldığı, bu saldırı sırasında işgal güçlerinin geniş çaplı saha soruşturmaları gerçekleştirdiği ifade edildi. Görgü tanıklarına göre bu soruşturmalar, aralarında şehit aileleri mensuplarının da bulunduğu yaklaşık 200 vatandaşı kapsadı.

Saha soruşturmalarına, şiddetli darp ve kötü muamele ile evlerdeki eşyaların geniş çaplı tahrip ve yıkımı da eşlik etti. Bu durumun, işgal güçlerinin Filistinlilere karşı uyguladığı toplu cezalandırma politikasının bir parçası olduğu, ayrıca para ve altın takıların çalındığı, araç ve elektronik cihazlara el konulduğu aktarıldı.

İşgal güçleri bazı evleri askeri karargâha dönüştürdü, vatandaşları canlı kalkan olarak kullandı ve halka doğrudan tehditler içeren bildiriler dağıttı.

Gözaltı operasyonları sırasında işgal askerlerinin uyguladığı vahşetin eşi görülmemiş bir seviyeye ulaştığı, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Filistin toplumunun tüm kesimlerinin hedef alındığı ifade edildi.

Filistin Haberleri

Gazze'de 8 bin şehit enkaz altında, 3 bin Filistinli ise meçhul!
Guardiola, Gazze'deki ampute futbol takımına destek için Filistin milli takımı formalarını imzaladı
Şeyh Sabri: İşgalin Kudüs'e karşı aldığı her karar, Yahudileştirme sürecinin bir parçasıdır
On binlerce Filistinli Şaban ayının son cumasını Mescidi Aksa’da eda etti
Abdullah Galib Bergusi’ye hapishanede yeni saldırı