İşgal Güçleri 25 Filistinli Çocuğu Katletti

Uluslararası Filistin Çocuk Savunma Hareketinin raporuna göre, yıl başından bu yana 25 Filistinli çocuk İsrail askerleri tarafından şehit edildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bu yıl 25 Filistinli çocuğun İsrail askerlerinin saldırıları sonucu şehit olduğu bildirildi.

İsrail askerlerinin Filistinli çocukları "kasten" öldürdüğü belirtilen raporda, 21 çocuğun Gazze Şeridi'nde, 4'ünün ise Batı Şeria'da düzenlenen saldırılarda şehit düştüğü ifade edildi.

Şehit edilen çocuklardan 21'i gerçek mermiyle vuruldu

Şehit edilen çocuklardan 21'inin gerçek mermiyle vurularak katledildiğine, 11'inin başından veya boynundan vurulduğuna işaret edilen raporda, "İsrail ordusu, kendisine doğrudan bir tehdit oluşturmayan Filistinli çocuklara karşı ölümcül güç ve gerçek mermi kullanmaya devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

En son geçen cuma 12 yaşındaki Yasir Ebu Neca şehit edildi

İsrail askerleri en son geçen cuma Gazze sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine katılan 12 yaşındaki Yasir Ebu Neca'yı başından vurarak şehit etmişti.

Gazze sınırında 30 Mart'tan bu yana devam eden "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde aralarında 2 gazeteci ve 2 sağlık çalışanının da olduğu 135 Filistinli, İsrail askerlerinin saldırıları sonucu şehit oldu.

 

Filistin Haberleri

Naim: Halkımızın bilinci karanlık planların peşinde sürüklenmeyecek kadar derin
Gazze İnsan Hakları Merkezi: İsrail susuzluğu katletme aracına dönüştürüyor
Gazze'de enkaz altındaki 8 bin 500 kayıp cenazeyi bulmak için tek iş makinasıyla çalışılıyor
Gazze'deki hastaların tedavi için yurt dışına çıkışı iptal edildi
Gazze'deki elektrik krizi, yenidoğan ünitesindeki bebeklerin hayatını tehdit ediyor