İşgal Devleti 12 Günde 540 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Siyonist İsrail askerleri, Batı Şeria'da 12 günden bu yana yürüttüğü operasyon ve baskınlarda 540 Filistinliyi gözaltına aldı.

Siyonist İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimciyi bulmak için 12 günden bu yana yaptığı operasyon ve baskınlarda 540 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, kayıp 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması için düzenlediği operasyonlarda bugün 11 kişiyi gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, 12 günden bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 540'a ulaştığı aktarıldı.

Öte yandan Kudüs Kalkınma Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Doğu Kudüs'ün Selahaddin Caddesi'nde bulunan vakıf şubesinin İsrail polisi tarafından kapatıldığı ifade edildi.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundana Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti.

AA

Filistin Haberleri

Gazze'nin küllerinden ‘Anka Kuşu Sınıfı’ doğuyor
İsrail, Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da 22 bin Filistinliyi gözaltına aldı
Fotoğraflarla Filistin: Ocak 2026
Hamas’tan işgal rejimine sert tepki: Abdullah el-Bergusi’ye yönelik saldırıyı kınıyoruz
Siyonist Herzog'un ziyaretinin son gününde de protestolar düzenlendi