İşgal Askerleri Filistinli Bir Genci Yargısız İnfazla Şehit Etti

Beş işgal askerinin bugün öğleden sonra Filistinli bir gence bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açtığı ve gencin şehit olduğu belirtildi.

Nablus'un güneyindeki Havara askeri kontrol noktasında beş işgal askerinin bugün (31 Temmuz Pazar) öğleden sonra Filistinli bir gence bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açtığı ve gencin şehit olduğu belirtildi.

Filistin askeri irtibat sorumlusu, Filistin Sağlık Bakanlığı'na 31 yaşındaki Rami Avretani isimli gencin Nablus'un güneyindeki Havara kontrol noktası yakınlarında işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduğunu bildirdi.

Siyonist askeri kaynaklar, Filistinli gencin Nablus kenti girişinde bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğunu, aracıyla işgal devriyesinin yanında seyrederken aracını durdurup elinde bıçakla işgal askerlerine saldırdığını iddia etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan görgü tanıkları ise işgal askerlerinin Nablus'tan çıkmakta olan Filistinli gencin aracını durdurduğunu, genci aracın içerisinden çıkararak üzerine ateş açtığını söyledi.

Filistinli gencin açılan ateşle olay yerinde şehit olduğu, işgal güçlerinin kontrol noktasını her iki yönde de geçişlere kapattığı ifade edildi.

FİEM

Filistin Haberleri

AB, Filistin topraklarını gasbeden siyonistlere yönelik yaptırım konusunda anlaşma sağladı
Siyonist rejimin Kudüs’te aldığı yıkım kararları onlarca ailenin geçim kaynağını tehdit ediyor
"Evin altında şehit varken nasıl uyuyayım?"
BBC'nin yayımlamayı reddettiği Gazze belgeseli BAFTA ödülü kazandı
Soykırımcı İsrail, Gazze'de ateşkesi ihlal ederek 7 ayda 854 Filistinliyi katletti