İrlanda Parlamentosu da Filistin'i Tanıyacak

İngiliz ve İsveç Parlamentosu'nun Filistin'i tanımasının ardından, İrlanda Parlamentosu da Filistin'in tanınması yolunda adım attı. İrlanda Parlamentosu'nun üst kanadı olan Senato, hükümete Filistin'in tanınması çağrısında bulunduğu önergeyi kabul etti.

İrlanda Parlamentosu'nun üst kanadı olan Senato, hükümete Filistin'in tanınması çağrısında bulunduğu önergeyi kabul ettiği belirtildi. 60 üyeli Senato'nun 31 üyesinin önerisi ve imzasıyla görüşülen önerge, partiler arası destek alarak oylamaya gerek kalmadan kabul edildi.

Averil Power isimli senatörün sunduğu önergede, "Hükümet, Filistin'i resmi olarak tanımalıdır ve her iki devletin vatandaşlarının barış ve güvenlik içerisinde yaşayabileceği iki devletli bir çözümün sağlanmasına yardımcı olmalıdır" ifadesi kullanıldı.

İsrail Büyükelçisi tepkili

Önergenin İrlanda hükümeti üzerinde bağlayıcılığı bulunmuyor ancak İrlanda Dışişleri Bakanı Charlie Flanagan'ın konuyu görüşmek üzere gelecek ay Senato'yu ziyaret etmesi bekleniyor. İrlanda-Filistin Dayanışma Kampanyası, önergenin kabul edilmesinin İsrail'in Filistin'in işgaline son vermesi konusundaki diplomatik baskıyı artıracağı açıklamasında bulunurken, İsrail'in Dublin Büyükelçiliği "Bu tip oylamaların barış sürecine zarar verdiğini" savundu.

Yeni Şafak

Haber Haberleri

Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor
Hakkari merkezli soruşturmada "20 milyar liralık suç ağının yönetim merkezi" deşifre edildi