Irkçı PEGIDA İspanya'da da Örgütlendi

İspanya'da da kuruluşunu ilan eden İslam karşıtı grup, Almanya'dakine benzer gösteri hazırlığında....

Fransa'da bir karikatür dergisine düzenlenen saldırı ile başlayan olayların ardından Almanya'nın birçok şehrinde büyük mitingler düzenleyen "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketi, İspanya'ya da sıçradı.

Almanya'da henüz ekim ayında kurulmuş olmasına rağmen kısa sürede sempatizan kazanan bu hareketin İspanya'da da sosyal medyada binlerce taraftara ulaşmış olması dikkat çekiyor. Paris'teki Charlie Hebdo saldırısının ertesi günü Twitter üzerinden kuruluşu ilan edilen İspanyol PEGIDA'sının ülkede, Almanya'dakine benzer gösteri hazırlığında olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde İsviçre'de de oluşumunu ilan eden hareket, destekçilerini 16 Şubat'ta düzenleyecekleri gösteriye davet etmişti.

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı