Irkçı andı öğrencilere zorla okutma hayâsızlığı!

Sol-Kemalist sendika ırkçı andı öğrencilere zorla okuttu!

HAKSÖZ HABER

Eğitim-İş Sendikası’na üye olan öğretmenler okullarda ırkçı-ayrımcı öğrenci andını öğrencilere zorla okuttular! Konu hakkında MEB’ten henüz bir açıklama yapılmazken öğrencilere tamamen faşizan mantık üzerine kurulu olan bir metnin zorla okutulmasının kabul edilemez olduğunu belirtmek gerek.

Ant tartışmaları yaklaşık iki haftadır ülkenin gündeminde. Nihayetinde Danıştay’ın aldığı karara göre ant metninin çocuklara zorla okutturulmasının önüne geçildi. Bu müspet adımı kabullenememiş olan sol-Kemalist Eğitim-İş üyelerine talimat vererek andın zorla okutturulmasını istedi. Danıştay 8. Dairesi’nin kararına rağmen MEB yönetmelikte düzenlemeye gitmediği gibi Öğrenci Andı’nın okunmasına yönelik de bir adım atmamıştır. 1933 yılından beri okullarımızda okutulmakta olan Öğrenci Andı’nın üyelerimiz tarafından 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı boyunca her gün ilk derse başlama öncesinde, kaldırılan düzenlemede olduğu şekliyle öğrencilerle birlikte okunmasına karar verildi.

Anlaşılan o ki yönetmelikteki bir boşluktan kendisini vazifelendiren Eğitim-İş, toplumsal gerginliği sürdürmekten yana tavır alarak çatışmayı artırmayı tercih ediyor. Kişi kültünü yücelten ve ırkçı ayrımcı ifadeler barındıran öğrenci andını bir ‘öğretmen sendikasının’ itikadi bir bilinçle böylesine savunması ülkenin içler acısı halini gösteriyor.

Utanmadan bir de zorla okuttukları andın videosunu çeken ‘öğretmenler’ gelecek nesiller için iyi bir şey yaptıklarını düşünürken çocukların zihnini nasıl ifsad ettiklerinin farkında bile değiller.

Türkiye’nin normalleşmesi ahlak ve adalet ile gerçekleşir. Damarlardaki asil kandan bahseden ve varoluş gayesine bir kavme indirgeyen bir metinden yola çıkarak refah ve mutluluk içinde bir toplum inşa edemezsiniz! Türkiye tarihi bunun kısa özetidir!

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı