İranlı Tuğgeneral Suriye'de Öldürüldü (FOTO)

Suriye'nin Halep kentinde, direnişçilere karşı Esed güçlerinin safında savaşan bir İranlı tuğgeneral öldürüldü.

HAKSÖZ-HABER

Merkezi İran’da bulunan Mersaad sitesinin haberine göre, İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Kerbela Karargahı Komutanı Tuğgeneral Cebbar Dirisavi (45), İslami Cephe ile Esed güçleri arasında Halep'te yaşanan çatışmalarda öldürüldü.

AA'da yer alan habere göre Tuğgeneral Dirisavi, İran’ın Ahvaz kentinde toprağa verildi.

Öte yandan Arap basını da Tuğgeneral Dirisavi'nin Halep'te yaşanan çatışmada hayatını kaybettiği yönündeki haberlere yer verdi.

Bu arada İslami Cephe'nin saha komutanlarından İsmail Ahmed de daha önce Esed güçleri safında savaşan çok sayıda Afganistanlı, İranlı ve Lübnanlı militan öldürdüklerini ileri sürerek, "İran, ülkelerine çalışmaya gelen Afganistanlı gençleri para karşılığında Esed rejimine destek vermek amacıyla Suriye'ye savaşmaya gönderiyor" iddiasında bulunmuştu.

İran'da mülteci olarak yaşayan Hazara kökenli Afgan vatandaşlarının aylık 500 dolar ve oturma izni karşılığında Devrim Muhafızları tarafından eğitilerek Suriye'de Esed rejiminin safında muhalefete karşı savaşmaları için gönderildikleri öne sürülmüştü.

Cenaze töreninden:

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"