İran'da Sünni Alim Abdulzehi'ye Serbest Dolaşım Yasağı

İran'da Sünni ilim merkezlerinden Mahzeni Ulum Medresesi Müdürü Gül, İran yönetimi tarafından ülkenin önde gelen Sünni alimlerinden Abdulzehi'ye serbest dolaşım sınırlaması getirmesini eleştirdi.

İran'da Sünni ilim merkezlerinden Mahzeni Ulum Medresesi Müdürü Muhammed Gül, İran yönetiminin ülkenin önde gelen Sünni alimlerinden Abdulhamid Abdulzehi'ye serbest dolaşım sınırlaması getirmesini sert bir dille eleştirdi.

İran'dan yayın yapan "sunnionline" haber sitesine konuşan Mahzeni Ulum Medresesi Müdürü Gül, ülkenin önde gelen Sünni alimlerinden Abdulzehi'ye serbest dolaşım sınırlaması getirmesini "Sünni camiaya ihanet" olarak değerlendirdi.

Abdulzehi'nin İslam ümmetinin birliği, İran'ın güvenliği ve siyasi sorunlarda yapıcı yaklaşımından övgüyle bahseden Gül, "Maalesef, dar görüşlü ve basiretten yoksun bazı kimseler kanunlara aykırı olarak Abdulzehi'nin Kirman eyaletine bağlı Remişk kasabasına gitmesine engel olmuştur. Bu olay Sünni camiayı son derece rahatsız etti ve bu durum şiddetli eleştirilere sebep oldu." dedi.

Daru’l-Ulum İlim Medresesi Müdürü ve Zahidan Cuma namazı İmamı Abdulzehi, Asrı İran haber sitesine yaptığı açıklamada, İran yönetimi tarafından sadece Tahran ve Kum kentlerine gitmesine izin verildiğini açıklamıştı.

 

İran Haberleri

Tahran'daki Al Araby TV ofisi hava saldırısına uğradı
Pentagon'un, İran'da haftalar sürecek kara harekatına hazırlandığı iddia edildi
İran'ın Suudi Arabistan'daki üsse yönelik saldırısında 12 ABD askeri yaralandı
İran: Umman’da ABD’ye ait bir gemiyi hedef aldık
BM, Hürmüz'deki insani krizi ele almak üzere görev gücü kurdu