İran'da Suikasta Uğrayan Sünni Alim Hayatını Kaybetti

İran'da Sünni alim ve akademisyen Mevlevi Abduşşekur Terşabi, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Haş ilçesinde Sünni din adamı ve akademisyen Mevlevi Abduşşekur Terşabi'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan Haş Kaymakam Yardımcısı Muhammed Ahmedi Bolag, Terşabi'ye sabah saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerce suikast düzenlendiğini söyledi.

Bolag, Terşabi'nin suikast sonucu hayatını kaybettiğini aktardı.

Sünni din adamının öldürülmesinin ilçe halkı için üzüntü verici olduğunu belirten Bolag, "Abduşşekur Terşabi, akademik ve ilmi alanda seçkin isimlerindendi. Bölgede İslami birlik ve bütünlüğün savunucusuydu." dedi.

İranlı yetkili, saldırganların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Terşabi'nin cenazesinin aynı eyalete bağlı Zahidan kentinin Cuma İmamı Abdulhamid İsmailzehi ve yetkililerin katılımıyla yarın Haş ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: AA

İran Haberleri

Hürmüz Boğazı'nda son 9 günün en yüksek gemi geçişi kaydedildi
İran'dan ABD'ye uranyum tehdidi
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Biz tüm seçeneklere hazırız
İran, CIA ve Mossad adına çalışan casusu idam etti
İran'da elektrik tasarrufuna yönelik tedbirler sıkılaştırılıyor