İran'da Altı İdam Daha

İran'da çeşitli suçlardan altı kişinin daha idam edildiği bildirildi.

İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı'nın (Hrana) haberine göre, aralarında "siyasi" tutuklu Muhammed Abdullahi'nin (35) de bulunduğu altı kişi sabah saatlerinde Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Urumiye Merkez Cezaevi'nde idam edildi.

Haberde, siyasi tutuklu olduğu iddia edilen Abdullahi'nin muhalif Kürt partilerinden birine üye olduğu ve rejime karşı savaştığı suçlamasıyla 2010'da Mahabad Devrim Mahkemesi tarafından idama mahkum edildiği belirtildi.

Diğer mahkumlardan Kamuran Pureft, Tevhid Purmehdi, Emir Azizi, Cihangir Rezevizade ve Cebrail Kenanizade'nin ise farklı suçlardan dolayı idam edildiği ifade edildi.

İran'da, "Tevhid ve Cihad" örgütüne üye oldukları ve ülkede şiddet eylemlerine karıştıkları iddia edilen 20 kişi de geçen hafta idam edilmişti. İnsan hakları kuruluşları ise yargılamaların adil yapılmadığını belirterek, idam kararlarını eleştiriyor.

Uluslararası Af Örgütü'nün raporlarına göre ise İran'da geçen yıl 977 kişi idam edildi.

AA

İran Haberleri

ABD-İran mutabakatından sonra ilk kez Hürmüz Boğazı yakınlarında bir geminin saldırıya uğradığı açıklandı
İran Donanması, Umman tarafından duyurulan "geçici deniz koridorunu" reddetti
Son 24 saatte Hürmüz Boğazı'ndan 20 milyon varil petrol geçirildiğini söyledi
İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile Suudi Arabistanlı mevkidaşı, İran-ABD müzakere süreci hakkında görüştü
İranlı milletvekili, Kalibaf’ı "müzakerelere karşı çıkılmasın" diye meclisi kapalı tutmakla suçladı