İran ve Hizbullah Hakkında Düşündüren Sorular

El Cezire yapımcılarından Dr. Faysal El Kasım'ın sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaştığı bazı sorular düşündürdü.

El Kasım’ın ‘çok masum sorular’ başlığını verdiği sorular şöyle:

1- Neden otuz yıldır ‘Amerika’ya ölüm’ diye bağırdıkları halde Guantanamo’da hiçbir İranlı Şii bulunmuyor?

2- Amerika neden İran’la bağlantılı grupları, Irak ve Suriye’de İran destekli militanların işlediği katliamlara karşın terör listesine almıyor?

3- Neden ABD insansız uçakları Yemen’de Ensaru’ş Şeria’yı bombalıyor da Husileri bombalamıyor?

4- Fransa neden Hizbullah’ın terör listesine sokulmasını engellemekte ısrar ediyor?

5- Batı neden Afganistan’dan Somali’ye Mali ve Yemen’e kadar hiçbir yerde Sünni İslami yönetimin hakim olduğu bir devlet kurulmasına izin vermiyor da buna karşılık Şii İran’a Körfez’de büyük güç olma izni veriyor?

6- Neden Şii İran’a ‘hayır işleri’ kisvesi altında Afrika’ya uzanması izni veriliyor da Sünni hayır kurumları engelleniyor?

(INCANEWS)

 

İran Haberleri

İran'ın Suudi Arabistan'daki üsse yönelik saldırısında 12 ABD askeri yaralandı
İran: Umman’da ABD’ye ait bir gemiyi hedef aldık
BM, Hürmüz'deki insani krizi ele almak üzere görev gücü kurdu
Tahran'da İran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hedef alındı
Arakçi: Netanyahu, Amerikalıların hayatlarıyla kumar oynadı