İran Son 4 Yılda Bin 200 Askerini Esed’e Kurban Etti

İran Devrim Muhafızları Komutanlığına bağlı Mazenderan Kerbela Kolordusu'nun Eski Komutan Vekili ve Danışmanı Tebrizi, İran'ın Suriye'de 2012'den bu yana yaklaşık bin 200 savaşçı kaybettiğini söyledi.

Devrim Muhafızları Komutanlığına bağlı Mazenderan Kerbela Kolordusu'nun Eski Komutan Vekili ve Danışmanı Eynullah Tebrizi, İran'ın Suriye'de 2012'den bu yana yaklaşık bin 200 "savaşçı" kaybettiğini söyledi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Tebrizi, "Dört yıl içinde Suriye'de bin 200 savaşçı şehit oldu." dedi.

Tebrizi, İran'ın Suriye'deki varlığının bir zorunluluk olduğunu savunarak, "Eğer IŞİD'le Suriye topraklarında mücadele etmezsek onlarla Kürdistan sınırında savaşmak zorunda kalacağız." ifadesini kullandı.

İran, 2011'de başlayan Suriye krizinde diktatör Esed rejimini desteklemek için 2012'den bu yana bu ülkeye Devrim Muhafızları bünyesinde asker ve milislerini gönderiyor.

İran Haberleri

İran'dan bölge ülkeleri ve Türkiye'ye teşekkür
İran’da reformculara yönelik operasyonlar devam ediyor
İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yayınını kesti
İran'da Reform Cephesi Başkanı Azer Mansuri gözaltına alındı
Trump, İran ile Umman'da yapılan ilk görüşmeyi "çok iyi" olarak tanımladı