İran Meclisi Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi

İran Hürmüz Boğazı'nı kapatma kararını resmen aldı.

İsrail ve İran arasında yaşanan gerilim, dünya petrolünün üçte birinin geçtiği Hürmüz Boğazı’nda kesinti endişesini yeniden alevlendirdi. Boğaz’ın kapanması senaryosu sadece bir olasılık olsa da, küresel enerji fiyatlarını şimdiden yukarı taşıdı.

Boğazın kapanacağına dair resmi bir adım atılmasa da, yalnızca olasılık fiyatlara yansıdı. Brent petrol, son bir haftada yüzde 12’nin üzerinde artarak 78 dolara kadar yükseldi.

Goldman Sachs, boğazın uzun süreli kapalı kalması durumunda petrolün varil fiyatının 100 doları aşabileceğini öngörüyor. JP Morgan ise bu seviyeyi 130 dolar olarak tahmin ediyor.

İran Haberleri

İran’da yağışların durmasıyla barajlar boşalırken Tahran dahil 20 eyalet ciddi su kriziyle karşı karşıya
Pezeşkiyan: Tahran'ı boşaltmak zorunda kalacağız
İran’ın Japonya’daki Şii misyonerliği fiyaskoyla sonuçlandı
İran'a BM yaptırımları yeniden devreye girdi
İran'da her yıl düzenlenen askeri geçit töreni bu yıl iptal edildi