İran ile BAE arasındaki uçuşlar yeniden başlıyor

İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Mecid İhvan, İran ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki uçuşların bu hafta yeniden başlayacağını açıkladı.

İran resmi ajansı IRNA’ya göre İhvan, BAE ile İran arasındaki karşılıklı uçuşların başlamasına ilişkin açıklama yaptı.

İki ülkenin sivil havacılık kurumu yetkililerinin görüştüğünü kaydeden İhvan, diplomatik kanallar aracılığıyla yapılan takip çalışmaları sonrasında İran ve BAE arasındaki uçuşların bu hafta yeniden başlayacağını ifade etti.

ABD ile İsrail'in 28 Şubat 2026'da İran'a saldırı başlatmasının ardından İran ile BAE arasındaki uçuşlar askıya alınmıştı.

İran Haberleri

İran Devrim Muhafızları Ordusu: ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz
ABD, İran’ın Sirik kentini vurdu
İran ve ABD, Hürmüz Boğazı'nda çatışmaları önlemek için bir askeri iletişim hattı kurdu
İran basını: Hürmüz Boğazı’ndan izinsiz geçiş yapmak isteyen 3 tanker durduruldu
ABD-İran mutabakatından sonra ilk kez Hürmüz Boğazı yakınlarında bir geminin saldırıya uğradığı açıklandı