İran: Hürmüz Boğazı’ndan geçişlerde ücret alınmayacak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Hürmüz Boğazı’nın yönetiminin kıyıdaş ülkelere ait olduğunu belirterek geçişlerden ücret alınmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Hürmüz Boğazı’yla ilgili olası mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü, boğazın yönetiminin kıyıdaş ülkelere ait olduğunu belirterek, geçişlerden ücret alınacağı yönündeki iddiaları reddetti. Verilecek hizmetlerin belirli bir maliyet gerektirebileceğini ifade eden sözcü, bunun “geçiş ücreti” olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

ABD ile yürütülen müzakerelere de değinen İranlı yetkili, birçok konuda çerçeveye ulaşıldığını ancak bunun anlaşmanın yakın olduğu anlamına gelmediğini kaydetti.

Sözcü ayrıca, Lübnan dahil tüm cephelerde çatışmaların sona ermesinin de olası bir anlaşmanın parçası olacağını ifade etti.

İran Haberleri

İran'da Kalibaf yeniden Meclis Başkanı seçildi
Rubio: ABD ile İran arasında olası anlaşmaya ilişkin bugün gelişme olabilir
İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı'ndan son 24 saatte 33 gemi geçti
İran: Anlaşmaya hem çok uzak, hem de çok yakınız
CENTCOM: ABD'nin İran'a uyguladığı abluka kapsamında 100 geminin rotası değiştirildi