İran 7 Askerini Daha Esed’e Kurban Etti

Suriye'deki çatışmalarda İran Devrim Muhafızları'na bağlı 7 milisin direnişçilerce öldürüldüğü bildirildi.

İran Devlet Televizyon ve Radyo Kurumu internet sitesindeki habere göre, Suriye'deki çatışmalarda öldürülen Zeynebiyyun Tugayları'ndan 5 ve Fatimiyyun Tugayları'ndan 2 milis Kum kentinde düzenlenen cenaze töreni sonrası defnedildi.

Resmi olmayan rakamlara göre, Suriye'deki çatışmalarda öldürülen İran'a bağlı güçlerin sayısının 2 bin 400 civarında olduğu ifade ediliyor.

İran'a göç etmiş Afganlılardan kurulan "Fatimiyyun Tugayı" ve Pakistanlı milislerin oluşturduğu "Zeynebiyyun Tugayı", Suriye'deki Beşşar Esed rejimine destek veren Devrim Muhafızları tarafından en ön safta kullanılan milis güçler olarak biliniyor.

 

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor