İran, 3 Askerini Daha Esed’e Kurban Etti!

Suriye’deki çatışmalarda İran Devrim Muhafızları Ordusu’na mensup aralarında 1 binbaşının da bulunduğu 3 asker öldü.

İran’dan yayın yapan “dana.ir” haber ajansına göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na mensup, binbaşı Ahmed Gulami ve rütbesi açıklanmayan Muhammed Rıza Şeybani Suriye’deki çatışmalarda öldü.

Öte yandan, “shahidnews” haber ajansı da rütbesini açıklamadığı İran Devrim Muhafızları Ordusu’na mensup askerlerden Hamid Befende’nin Suriye’de öldürüldüğünü duyurdu.

Suriye’de 5 yılı aşkın bir süredir devam eden savaşta Rusya ve Beşşar Esed ile birlikte çeşitli katliamlara imza atan İran, bu ülkedeki çatışmalarda şu ana kadar aralarında en az 15 generalin de bulunduğu binin üzerinde askerini Esed’e kurban etti.

Kaynak: AA

Suriye Haberleri

Suriye Savunma Bakanı Abu Kasra’dan şehid Abdülkadir es-Salih’in ailesine vefa ziyareti
Mücrim Esed rejiminin üst düzey yetkililerinden Caez Hammud el-Musa yakayı ele verdi
İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor