Irakta Bombalı Saldırılar: 63 Ölü

ABD'nin tamamen çekildiği Irak'ta başkent Bağdat'ta düzenlenen saldırılarda toplam 63 kişi öldü, 150 kişi de yaralandı.

Irak Sağlık Bakanlığı sözcüsü Ziyad Tarık, bu sabah başkent Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırılarda şu ana kadar 49 kişinin öldüğünü ve 167 kişinin yaralandığını, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtti.

Bağdat'ı sarsan ve yerel saatle 06.45'te başlayan bombalı saldırılar Hay El Amil, Belediyet, El Emin, Bab El Muazzam, Şula, Azamiye, Ebu Dşir, Kerrade, Kerrade semtindeki Kahramana meydanı, Şaab ve Mağrib semtlerini hedef aldı.

En büyük ve en fazla kaybın verildiği saldırının Hay El Amil semtinde bomba yüklü araçla bir okulun önünde düzenlendiği, ilk belirlemelere göre 9 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Son gelen bilgilere göre ölü sayısı 63'e, yaralı sayısı ise 185'e çıktı.

Irak Haberleri

Suriye'den nakledilen "IŞİD" tutuklularının sayısı 4600'e yaklaştı
Irak, Suriye’den 2 bin 250 IŞİD mensubunu teslim aldı
Suriye'den Irak'a nakledilen 'IŞİD' tutuklularının sayısı 900'e ulaştı
Irak Meclisinde cumhurbaşkanı seçimi oturumu bir kez daha ertelendi
Irak Kürdistanı’nda SDG’yi eleştiren dört imam gözaltına alındı