Irak'ın Hürmüz Boğazı’ndaki kısıtlamadan muaf tutulduğu bildirildi

İran Silahlı Kuvvetleri’nin savaşı yürüten birimi Hatemül Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü Albay İbrahim Zülfikari, Irak'ın Hürmüz Boğazı’ndaki kısıtlamadan muaf tutulduğunu bildirdi.

İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı’nın, Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) dayandırarak yayımladığı habere göre Albay Zülfikari, "Irak, Hürmüz Boğazı’nda uyguladığımız kısıtlamadan muaf tutulmuştur." dedi.

Zülfikari, ABD ve İsrail ile bu ülkelere destek sağlayan ülkelerin gemilerine yönelik kısıtlamaların ise devam ettiğini belirtti.

Yaşanan gelişmelerin, ABD’nin Irak’taki varlığına son verilmesi için bir fırsat olduğunu söyleyen Zülfikari, "Irak ve İran halkı birlikte ABD ve İsrail’e karşı yürütülen bu savaşı kazanacaktır." ifadelerini kullandı.

Irak Haberleri

Mukteda es-Sadr, silahlı gücünü devlete bağladı
Irak'ta Ali ez-Zeydi dönemi: Denge siyaseti ve sınamalar
Irak, nisan ayında Hürmüz Boğazı'ndan 10 milyon varil petrol ihraç ettiğini duyurdu
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi, görevi Sudani'den devraldı
Türkiye, Irak'ta Başbakan Zeydi'nin güvenoyu alarak göreve başlamasından memnuniyet duyuyor