Irak Sınırında Görev Yapan Askerler Oruç Açtı

Türkiye'de akşam ezanının ilk okunduğu yerlerden oaln Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde, Irak sınırında görev yapan askerler orucunu açtı.

Coğrafî konumu nedeniyle Türkiye'de iftarın ilk açıldığı yerler arasında bulunan Irak sınırındaki Tekeli köyünde konuşlu 2. Hudut Tabur Komutanlığı’nda görev yapan askerler, iftar sofrasında buluştu.

Ramazan Ayı’nın ilk akşam ezanının Tekeli köyünde saat 19.33'te okunmasıyla dua eden askerler, orucunu açtı.

Uzman Çavuş İbrahim Özkan, taburdaki askerlerle sabah kalktıktan sonra Ramazan’ın ilk iftarı için yemek yapmaya başladıklarını belirterek, bugünkü iftar menüsünde mercimek çorbası, soslu karnıyarık, pirinç pilavı, tatlı olarak da tel kadayıf olduğunu söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Haber Haberleri

Konya'da bir kişiyi ısıran köpeğin sahibine 108 bin lira ceza
Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü