İkrime Sabri işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya el koyabileceğini söyledi

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgal rejimin Mescid-i Aksa’nın idaresine doğrudan müdahale edebileceği ve 36 gündür kapalı olan Mescid-i Aksa’ya el koyarak üzerinde egemenlik hakkının olduğunu iddia edebileceği uyarısında bulundu.

Mescid-i Aksa’nın gereksiz yere kapalı kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren İkrime Sabri, yüz binlerce Müslümanın mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da namaz kılmaktan mahrum kaldığına işaret etti.

İşgal rejiminin Mescid-i Aksa’yı kapalı tutmak için ileri sürdüğü gerekçelerin asılsız olduğunu söyleyen İkrime Sabri, Filistin’deki diğer camilerin ve çarşıların açık olduğuna dikkat çekerek, Mescid-i Aksa’nın kapatılmasının şer’i ve dini açıdan caiz olmadığını vurguladı.

İkrime Sabri, Arap ve İslam ülkeleri halklarına seslenerek, Mescid-i Aksa’nın açılmasını sağlamaları için hükümetlerine baskı yapmak üzere harekete geçmelerini istedi.

Kudüs kentinin Mekke ve Medine gibi olduğunu, Mescid-i Aksa’nın da Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi gibi olduğunu ifade eden İkrime Sabri, Kudüs’ün sadece Filistinlilere ait olmadığını bildirdi.

Filistin Haberleri

Siyonist bakandan “Yoldaki Mühendis”e açık tehdit!
Filistinli kurumlardan "İsrail hapishanelerindeki 350 çocuğun koşulsuz serbest bırakılması" çağrısı
Hamas ateşkes anlaşmasının tamamının uygulanmasını istiyor
İşgal askerleri Batı Şeria'da Filistinli bir çocuğu gerçek mermiyle yaraladı
Gazze’de ateşkes anlaşmasına ilişkin görüşmeler Kahire’de sürüyor