İdam Talebiyle Yargılanacak

ABD'de üç Müslüman genci öldürmekten tutuklanan katil zanlısının idam cezası talebiyle yargılanacağı bildirildi.

ABD'de, üç Müslüman genci öldürmekten tutuklanan katil zanlısının, idam cezası talebiyle yargılanacağı bildirildi.

Kuzey Carolina Bölge Savcılığı, Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta 3 Müslüman genci öldürmekten hakkında birinci derece cinayet ve meskun mahalde silah kullanma suçlamalarıyla üç dava açılan Craig Hicks (46) için idam cezası talebinde bulunacak.

Durham County Bölge Savcısı Roger Echols, yaptığı açıklamada, Müslüman gençlerin katil zanlısı Hicks hakkında idam cezası davası açılacağını duyurdu.

Bu arada, Müslüman gençlerin öldürülmesiyle ilgili Federal Soruşturma Bürosu (FBI) incelemelerini yürütürken, soruşturmada, Hicks'in gerçekleştirdiği cinayetlerin nefret suçu olup olmadığına yoğunlaşıldı.

Hicks, Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında 10 Şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed'i başlarından vurarak katletmişti.

Öldürülen gençlerin aileleri ve ABD'deki Müslüman toplumun temsilcileri, zanlının sosyal medya hesaplarında din karşıtı paylaşımlar yaptığına ve gençleri daha önce de tehdit ettiğine dikkati çekerek, cinayetin "nefret suçu" olarak değerlendirilmesini istemişti. 

Müslüman gençlerin öldürüldüğü Kuzey Carolina eyaletinde ayrımcılık ve sivil haklar konusunda uzman avukat Stewart Fisher de daha önce yaptığı açıklamada, olay karşısında şok olduğunu belirterek, “Öldürülen bu gençler harika insanlardı. Bu, korkunç bir şey. Bu olay, eyaletimizdeki Müslüman toplumuna yönelik hislerimizi kesinlikle yansıtmıyor. Bu suçu işleyen kişi kesinlikle iblis” ifadesini kullanmıştı.

Öte yandan, Kuzey Carolina eyaletinde 2006 yılından bu yana hiçbir mahkum için idam cezası uygulanmadı.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor