İBB'den Öğrenci Kartı Abonelik Ücretine Zam

İstanbul'da ulaşıma yüzde 35 zam yapılmıştı. Abonman ücretlerine de yüzde 25 zam yapılacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlık ettiği UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi), 6 Şubat 2020 tarihli toplantıda İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İSTESOB) teklifiyle, İstanbul'daki toplu taşıma ücretlerinde artışa gidilmesi yönünde karar aldı.

İstanbul aylık akbil ücreti ve öğrenci akbil abonman ücreti zammı açıklaması geldi. İBB'den yapılan açıklamada, "UKOME, yaklaşık 3 yıldır değişmeyen toplu ulaşım ücretlerinde maliyetlerdeki büyük artış nedeniyle yeni bir fiyat düzenlemesi yapma kararı aldı. 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede; tam elektronik bilet, öğrenci bileti, tam mavi kart ve öğrenci mavi kartı yeni fiyatları belirlendi.

İBB 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede; tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, Tam Aylık Mavi Kart 275 lira, Öğrenci Aylık Mavi Kartı ise 50 lira olarak belirlendi.

Belediye yaptığı zamma ilişkin savunmasında gerekçe olarak "maliyetler yükseldi" demekle yetindi.

Ekonomi Haberleri

Petrol fiyatları, 72,69 dolarla savaş öncesi seviyesine geriledi
Küresel piyasalarda altının ons fiyatı 4 bin doların, bitcoin 60 bin doların altını gördü
Motorlu araçların uygunluk belgeleri elektronik ortama taşınıyor
“6 ay-6 bin km” kuralı 2027’ye kadar uzatıldı
Devlet ‘Beyaz et’ten çekildi: 13 şirkete atanan “denetim kayyumu” kaldırıldı