Hür Ordu: Annan Planı Geri Çekilsin!

Hür Suriye Ordusu, başarısız olan Annan Planının geri çekilerek ateşkesin sona ermesini istedi.

Muhalif Hür Suriye Ordusu BM’ye çağrıda bulundu: “Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, planının başarısız olduğunu ilan etsin. Biz de ateşkesi bitirelim!”

Suriye ordusu birliklerinin Hule’de 50’si çocuk 108 kişinin hayatına mal olan katliamının ardından diplomatik trafik sürerken, muhalif Hür Suriye Ordusu Şam yönetimine karşı “yeniden” silahlı operasyonlar düzenlemek için ateşkesin sona ermesini istedi.

Hür Suriye Ordusu komutanı Riyad El Esaad, Şam’a Annan Planı’nı uygulaması için 48 saatlik ültimatom verdikleri yönünde çıkan haberleri yalanlayarak “Mühlet yok. Ancak rejim plandaki taahhütlerini yerine getirmedi. Rejime karşı tekrar askerî operasyon düzenleyebilmekte serbest olmak için Kofi Annan’ın planının başarısız olduğunu ilan ettiği bir açıklama yapmasını istiyoruz” dedi. 

Suriye Haberleri

Şam Uluslararası Kitap Fuarı’nda Kürtçe bölüm açıldı
Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş