Humus’ta Sivillere Vakum Bombalı Saldırı

Esed güçlerine ait savaş uçağının Humus'a düzenlediği hava saldırısı sonucu 11 sivil hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.

Humus’un Hula beldesinde sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejime ait bir savaş uçağı ülkenin ortasındaki yönetim karşıtlarının denetiminde bulunan Hula ilçesinde sivil yerleşim yerine ''vakum bombasıyla'' saldırdı.

Hava saldırısında 4'ü çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını belirten yetkililer, yaralıların ilçedeki sahra hastanesine kaldırıldığını ifade etti.

Saldırı sonucu bölgede büyük maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

Esed güçlerine ait bir savaş uçağının Humus'un Rastan ilçesine bugün düzenlediği saldırıda 7 kişi ölmüş, 20 kişi de yaralanmıştı.

Uzun bir zamandan beri rejime ait güçlerin kara ve hava saldırılarına maruz kalan Hula'da elektrik ve sular kesik. Yoğun bombardıman nedeniyle ilçenin alt yapısı çökmüş durumda.

Suriye Haberleri

İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor
Atıf Necib davasında 2. duruşma: Firari suçlular gıyaben yargılanacak 
Esed rejimi tarafından alınkonan çocuklar ailelerine kavuştu