Humeyni İçin 2 Milyar Dolarlık Anıt Mezar

İran'ın kurucusunun muazzam kabri! 2 milyar dolar ile inşa edilmek istenen İmam Humeyni’nin mezarı hâlâ yapım aşamasında.

İran’ın eski lideri Ayetullah Humeyni 1989’da Tahran’da vefat etti. Vefatından 26 yıl geçmesine rağmen bir türlü bitmek bilmeyen türbesine şu ana kadar milyarlarca dolar harcandığı söyleniyor.

Bu bina Tahran’ın güneyindedir ve Humeyni’nin vefatında 2 milyar dolar ile yapılması planlanmaktaydı.

Humeyni’nin mezarına kadar metro hattı çekilmiştir, mezarın etrafına canlılık kazandırmak için 2 üniversite yapılmıştır. Bu türbenin yanında ayrıca 5 yıldızlı otel, hastane ve 15 bin metrekarelik müze, yeni yerleşim yerleri ve AVM’ler de yapılmaktadır.

Humeyni’nin mezarında ayrıca Şii imamlara mahsus olan ziyaretname de asılmıştır. Humeyni’ye mahsus olan bu ziyaretname zamanında bazı din adamlarının tepkisine yol açmıştır.

İran'ın liderinin türbesi ayrıca defalarca değişime uğramış, bu nedenle bina yapımının maliyeti bir hayli yüksek olmuştur.

Binanın sadece kapalı alanı 60 bin metrekaredir.

Kaynak: Islahhaber

İran Haberleri

İran'dan bölge ülkeleri ve Türkiye'ye teşekkür
İran’da reformculara yönelik operasyonlar devam ediyor
İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yayınını kesti
İran'da Reform Cephesi Başkanı Azer Mansuri gözaltına alındı
Trump, İran ile Umman'da yapılan ilk görüşmeyi "çok iyi" olarak tanımladı