HTŞ’den Yeni Şafak Gazetesine: “Tavrınız Etik Değil”

HTŞ basın ve medya ilişkileri sorumlusu Imaeddin Mücahid, Yeni Şafak gazetesinin dayanaksız ithamlarına karşı açık mektup yayınladı.

Imaeddin Mücahid mektubunda Yeni Şafak’ın yayınladığı talihsiz haberleri araştırmadan yayınlanmasının etik olmadığını vurgulayarak, gazetenin genel tavrı haline gelen Heyet hakkındaki asılsız iddialarını gözden geçirmeye çağırdı.

Medya sorumlusu Imaeddin Mücahid bunun başta gazete çalışanlarının sürçmesi olduğunu düşündüklerinden konu hakkında hüsnü zanlarını koruduklarını ancak ardı arkası kesilmeyen iftira haberlerin ise kendilerini oldukça üzdüğünü, hakikati öğrenmek istiyorlarsa birinci ağızdan kendilerine cevap verileceğini belirtti.

Yeni Şafak gazetesi son olarak, Hey’et Tahriru’ş-Şam’a bağlı yaklaşık 15 bin savaşçının Ulusal Ordu’ya katılacağını, bölgeden yabancı savaşçıların çıkarılması hususunda da görüşmelerin devam ettiğine dair asılsız bir rapor yayınlamıştı.

Imaeddin Mücahid’in Yeni Şafak’a yazmış olduğu açık mektubu ilginize sunuyoruz:

Yeni Şafak gazetesi yetkililerine:

Tüm insani kuruluşlarıyla kardeş Türk halkı başından beri Suriye devriminin yanında onurlu bir tutum sergiledi. Bu tutum bizi birleştiren kardeşlik ve köklü tarihi bağları daha da güçlendirmiştir ve hala da güçlendirmektedir. Geçen sekiz yıl boyunca özgür Türk medyacıları bunu dile getirmiştir. Ancak son dönemlerde birçok münasebetle şüpheli eller sizin değerli gazetenizi kullanarak rastgele ithamlar ortaya atmakta, doğru olmayan haberler aktarmakta ve sözlerin nakledilmesinde mesleğin ilke ve ahlaklarından tamamıyla uzak davranmakta.

Birkaç kez bazı yazarlarınızın açıklamalarını görmezden geldik ve bunların kızgın birisinin nefesi ya da kötü birisinin karalaması olduğunu söyledik. Ancak bu yazarların basın üzerinden bunu sürdürmeleri bizi, size bu yazıyı yazmaya mecbur bırakmıştır. Zira haksız yere bize yönelttiğiniz tüm ithamları yalanlıyoruz. Özgür gazeteciliğin görevi, mesleği üzerinde hakikatleri araştırma ve yollarını takip etmekten başka nedir? Eğer bir açıklama ya da soru sorma talebiniz varsa, kapımız size açıktır ve her zaman bizimle iletişime geçme olanakları bulunmaktadır.

İmadeddin Mucahid – Hey’et Tahriru’ş-Şam Medya İlişkileri sorumlusu

Orijinal Metin:

إلى من يهمه الأمر في صحيفة “يني شفق” :

لقد كان موقف الشعب التركي الشقيق موقفاً مشرفاً إلى جانب الثورة السورية منذ بداياتها الأولى، بكافة مؤسساته الإنسانية، وإن هذا الموقف ليعزز روابط الأخوة والتاريخ العريق الذي يجمعنا، ولا يزال، و عبّر الإعلام التركي الحر عن ذلك طيلة الأعوام الثمانية الماضية، إلا أنه وفي الفترة الأخيرة وفي أكثر من مناسبة، بدأت أيادي مشبوهة -تحاول استخدام صحيفتكم الكريمة- برمي التهم جزافا، ونقل الأخبار غير الصحيحة، والبعيدة كل البعد عن المهنية الأصيلة والمبادئ الأخلاقية في نقل الكلمة والوفاء لأمانتها.

وقد حاولنا مرات عديدة تجاهل ما يصدر عن بعض الكتّاب لديكم، وقلنا: لعلها نفثة غضبان، أو وشاية لئيم، إلا أن استمرار هؤلاء الكتاب -باستخدام شعبية الصحفية- اضطرنا لإرسال هذه الرسالة إليكم، إذ ننفي جميع التهم التي قمتم بتوجيهها إلينا دون وجه حق، فهل دور الصحافة الحرة سوى البحث عن الحقيقة وتعقب طرقها عبر المسلك المهني، فإن كان لديكم من استيضاح واستفهام، فأبوابنا مفتوحة لكم، وتواصلاتنا متاحة في كل وقت وحين.

عماد الدين مجاهد – مسؤول العلاقات الإعلامية في هيئة تحرير الشام

Kaynak: Fetih Medya

Suriye Haberleri

ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi
Suriye’de yerinden edilen siviller bir bayramı daha evlerinden uzakta karşıladı