HTŞ'den Rus Konvoyuna Operasyon

Tahriru'ş Şam Heyeti, rejim kontrolündeki Lazkiye'de Rus askerlerini bombalı araçla hedef aldı.

Suriyeli muhalif gruplardan Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ), Esed rejiminin kontrolündeki Lazkiye'de Rus askeri konvoyuna bombalı araç saldırısı düzenledi.

Yerel kaynaklar, Cuma günü Lazkiye'nin Ceble bölgesinde gerçekleşen saldırıda çok sayıda Rus askerinin öldüğünü bildirdi. Konvoyun, Lazkiye'nin güneyinde Bostan Paşa ile Rus askeri üssü Humeymim arasındaki yolda hedef alındığı aktarıldı.

Konvoy Lazkiye'deki Humeymim üssü yakınlarında hedef alındı

HTŞ bağlantıl İba haber ajansı saldırıya ilişkin görüntüleri paylaştı. Askeri personeli taşıyan yaklaşık yedi zırhlı aracın görüldüğü görüntülerde bombalı aracın patlama anı da kayıt altına alındı.

Rus askeri konvoyuna bombalı araç saldırısı düzenlendi

Yerel kaynaklar saldırı sonucu çok sayıda askerin hayatını kaybettiğini bildirirken Rus yetkililerden henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Mepa News

Suriye Haberleri

"SDG bazı operasyonlarını İsrail ile birlikte yönetiyor"
PKK/YPG’nin Halep'teki saldırıları Münbiç'te protesto edildi
PKK/SDG, Halep'te sivillere saldırdı
Suriye'den kaçırılmak istenen hava savunma füzeleri ele geçirildi
Suriye’nin Halep ilinin yeniden imarı için 426 milyon dolar bağış toplandı