Hollande ve Çipras'a Nevruz Daveti

Diyarbakır'da 21 Mart'ta düzenlenecek nevruz kutlamalarına Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Yunanistan Başbakanı Çipras da davet edildi.

Nevruz programına ilişkin bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Demokratik Toplum Kongresi Sözcüsü  Seydi Fırat, nevruzda verilecek mesajların tarihi bir nitelikte olacağını savundu.

Fırat, Abdullah Öcalan'ın nevruz kutlamasındaki mesajının önemli olduğunu ileri sürerek, görüntülü olmasının halkın arzusu olduğunu ancak bu konunun henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Nevruz hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Fırat, " 2015 nevruzu, müzakerenin tüm yönleriyle açıldığı, resmileştiği ve somutlaştığı bir nevruz olacaktır. Halkımız da bu bilinçle katılım gösterecektir" dedi. 

Hollande ve Çipras da davetli

Fırat, etkinlik için yurt dışından birçok kişiye davetiye gönderildiğini ifade ederek, "Davet edilenler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Holande, Yunanistan Başbakanı ve Syriza'nın lideri Çipras, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Suriye'deki kanton başkanları da bulunuyor" diye konuştu.

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı