Hollanda'da Mülteci Düşmanları Taşkınlık Çıkardı!

Hollanda'nın Heesch kasabasında yapılması planlanan 500 kişilik mülteci barınma merkeziyle ilgili belediyede düzenlenen toplantıyı protesto eden kalabalık grup polisle çatıştı.

Belediye binasına girmelerine izin verilmeyen gruptakiler polise taş, şişe, yumurta ve havaifişekle saldırdı.

Gruptakilere müdahale eden polis bazı kişileri gözaltına aldı, belediye meclisi üyeleri de toplantılarını yarıda kesmek zorunda kaldı.

İçişleri Bakanı Ronald Plasterk, yaşananların üzücü olduğunu belirterek, protestonun demokratik bir hak olduğunu ama şiddetin demokratik değerlere zarar verdiğini söyledi.

Hollanda'da hükûmet, mevcut barınma yerlerindeki kapasite yetersizliğinden dolayı ülkenin farklı bölgelerinde yeni merkezler oluşturmaya çalışıyor.

Hollanda'daki mültecilerin önemli bir bölümü barınma yurtlarındaki doluluktan dolayı kimi şehirlerde geçici olarak terk edilmiş binalarda kalıyor.

Sputnik News

Haber Haberleri

Nedim Avcı kardeşimiz vefat etti
Erzurum, Van, Ağrı ve Muş'ta kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi atandı
Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu