Hollanda'da Câmîye Tehdit Mektubu

Hollanda’nın Roermond kentinde Hollanda Diyanet Vakfı’na ait Fatih Câmîi'ne gönderilen mektupla saldırı tehdidinde bulunulduğu bildirildi.

Hollanda’nın Limburg eyaletine bağlı Roermond kentindeki Hollanda Diyanet Vakfı'nın (HDV) Fatih Câmîi Şube Dernek Başkanı Nevruz Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta postayla gönderilen mektupta câmîye saldırı tehdidinin yer aldığını söyledi.

“Ait Olduğunuz Yere Dönün”

Elle yazılan ve nereden gönderildiği bilinmeyen mektupla ilgili şikâyette bulunduklarını kaydeden Özcan, şöyle konuştu:

"Mektupta açıkça ‘Müslümanlar olarak ait olduğunuz yere dönün, hafta sonunda saldırı düzenleyeceğiz.’ ifadeleri yer alıyor. Mektubu, kim ya da kimlerce gönderildiğinin tespit edilebilmesi için polise teslim ettik. Polisten gelecek sonucu bekliyoruz."

“Bundan Böyle Daha Hassas Davranacağız”

Saldırı tehdidi nedeniyle polisin birkaç gün özellikle namaz vakitlerinde câmî çevresinde ek güvenlik önlemi aldığını anlatan Özcan, kentin belediye başkanının da arayarak üzüntüsünü bildirdiğini ifade etti.

Daha önce herhangi bir tehdide maruz kalmadıklarına dikkati çeken Özcan: “Câmî cemaatinde çok şükür herhangi bir huzursuzluk yok. Güvenlik önlemlerimiz vardı, bundan böyle daha hassas davranacağız. Umarım en yakın zamanda olay açıklığa kavuşur ve tehdidi yapanlar bulunup adalete teslim edilir.” dedi.

Özcan, Hollanda’nın Almanya sınırına yakın, 2 bin 400 Türk'ün yaşadığı Roermond’da Türklere ait tek câmî bulunduğunu dile getirdi.

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı