Hint işgal yönetimi Keşmir'de Cemaat-i İslami bağlantılı okullara el koydu

Keşmir'deki Hindistan işgal yönetimi, Cemaat-i İslami ile bağlantılı olduğu belirtilen 215 özel okula el koydu.

Keşmir'deki Hint işgal yönetimi Cuma günü, Cemaat-i İslami ve ona bağlı "Falah-e-Aam Trust" (FAT) ile bağlantılı olduğu iddia edilen 215 özel okula el konulması emrini verdi.

Cemaat-i İslami'nin Keşmir'deki yapılanması geçtiğimiz yıllarda Hint işgal yönetimi tarafından yasa dışı ilan edilmişti.

İstihbarat kurumlarından gelen bilgilere atıfta bulunan hükümet, "Bir dizi okulun doğrudan veya dolaylı olarak yasaklı örgüt Cemaat-i İslami ile bağlantılı olduğu tespit edildi" iddiasında bulundu.

El konulan okullar arasında Anantnag'da 37, Bandipora'da 6 ve Baramulla'da 80'den fazla okul bulunuyor. Söz konusu okullara yeni yönetim kurulları atanacağı ifade edildi.

Şubat ayının başlarında, Cemaat-i İslami ile bağlantılı olduğu iddiasıyla yaklaşık 668 kitaba el konulmuştu.

Keşmir meselesi

Hindistan işgali altındaki Keşmir, uzun yıllardır baskı ve katliamlarla anılan bir diğer İslam coğrafyası. 70 yılı aşkın süredir Müslümanlara yönelik ihlallerin devam ettiği Keşmir, aktif olarak da Hint işgaline karşı Müslümanların direnişine sahne oluyor.

Keşmir’in tamamında 15 milyondan fazla Müslümanın yaşadığı biliniyor. Keşmir toprakları Pakistan, Hindistan ve Çin arasında paylaşılmış durumda.

Hindistan, İngiltere’nin kendisine bağımsızlık verdiği 1947 yılından bu yana Keşmir’i işgal altında tutuyor. Müslüman Keşmir halkı ise bölgede Hint yönetimini istemiyor.

Müslümanlara karşı ihlaller Keşmir’in Hint işgali altındaki kısmı olan Cammu Keşmir’de yoğun olarak yaşanıyor. Müslüman halk burada Hint işgaline direniş gösteriyor. Bölgedeki sivil ve askeri direnişi baskı altına almak isteyen Hindistan, Keşmir’de 1.2 milyon asker bulunduruyor.

Hindistan bir yandan da Keşmir’i Hindulaştırmak ve Müslüman kimliğini yok etmek istiyor. Bu amaçla Müslümanlar evlerinden sürülürken bölgeye Hindular için yerleşim yerleri inşa ediliyor. Hinduların bölgeye yerleşmesi için teşvikte bulunuluyor.

Keşmir Müslümanları halen Hindistan’ın sistematik katliam, işkence, taciz ve tecavüzleriyle karşı karşıya. Bölgede İslam’ın yaşanması, camilerde bir araya gelinmesi gibi pratikler dahi Hindistan tarafından engellenerek gündelik yaşam Müslümanlar için imkansız hale getirilmek isteniyor.

Kaynak: Mepa News

Hindistan Haberleri

Hindistan işgalindeki Keşmir'de 936 çocuk katledildi
Hindistan’da inek kesimi suçlamasıyla Üç Müslümana ömür boyu hapis
Hindistan'da Müslümanlar, Peygamber Efendimiz için mücadele ediyor
Hint rejimi Cemaat-i İslami'yi hedef alan kitlesel baskınlar başlattı
Hint rejimi Keşmir'de Cemaat-i İslami'ye operasyon düzenledi