Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 10 kişi öldü

Hindistan'ın Andra Pradeş ve Telangana eyaletlerinde devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle 10 kişi yaşamını yitirdi.

Andra Pradeş ve Telangana'da son 2 gündür süren şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

Andra Pradeş eyaletinin Vijayawada ilçesine bağlı Ambapuram, Nainavaram, Nunna ve Pathapadu köyleri tamamen su altında kaldı.

Yetkililer, bu köylerde yaşayanların kurtarılması ve güvenli bölgelere taşınması için arama kurtarma çalışması başlattı.

Andra Pradeş İçişleri Bakanı Vangalapudi Anitha, yaptığı açıklamada, "Şiddetli yağışlar nedeniyle şimdiye kadar 9 kişi hayatını kaybetti. Ekiplerimiz 600 kişiyi mahsur kaldıkları yerlerden kurtardı." dedi.

Anitha, 5 ilçeye bağlı 294 köyden 13 bin 227 kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Andra Pradeş'in NTR bölgesinde oluşan sel nedeniyle tren seferleri askıya alınırken, çeşitli istasyonlarda çok sayıda yolcu mahsur kaldı.

Hindistan Haberleri

Batı Bengal’de Müslüman oylarının tasfiyesi sonrası BJP kazandı
Hindistan'da havai fişek fabrikasında çıkan patlama sonucu 23 kişi öldü
Hindistan'a ait 2 LPG tankerinin Hürmüz Boğazı'nı geçtiği bildirildi
Hindistan'da "petrol sıkıntısı olabileceği" iddiası, akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklara yol açtı
Siyonist sevici Hint rejimi Hind Receb'in filmini yasakladı