Hindistan'da Deprem: En Az 8 Kişi Hayatını Kaybetti

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Manipur vilayetinin Imphal kentinde 6.7 şiddetinde deprem meydana geldi.

Myanmar ve Bangladeş sınırına yakın bölgede meydana gelen depremde en az 8 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi yaralandı.

Polis, şiddetli sarsıntı nedeniyle duvarların çatladığını ve yeni inşa edilen altı katlı bir binanın çöktüğünü söyledi.

Hindistan Meteoroloji Kurumu, depremin derinliğinin 17 kilometre olduğunu duyurdu.

Bangladeş’te de Panik Yaşandı

BBC'nin Dakka'dan bildiren muhabiri Salman Saeed, Bangladeş'te de halkın sarsıntıdan dolayı panik yaşadığını ve sokaklara döküldüğün aktardı.

Imphal sakinlerinden Deepak Shijagurumayum, AFP'ye evinin büyük zarar gördüğünü söyledi ve “Deprem olduğunda neredeyse herkes uyuyordu ve yataklarından fırladılar.” dedi.

Shijagurumayum, “İnsanlar ağlıyor, sokaklarda ve açık alanlarda dua ediyorlardı. Artçı olacağı korkusuyla yüzlerce kişi saatlerce dışarda bekledi.” diye konuştu.

BBC

Hindistan Haberleri

Batı Bengal’de Müslüman oylarının tasfiyesi sonrası BJP kazandı
Hindistan'da havai fişek fabrikasında çıkan patlama sonucu 23 kişi öldü
Hindistan'a ait 2 LPG tankerinin Hürmüz Boğazı'nı geçtiği bildirildi
Hindistan'da "petrol sıkıntısı olabileceği" iddiası, akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklara yol açtı
Siyonist sevici Hint rejimi Hind Receb'in filmini yasakladı