Her Gün Teravih Namazı Kıldıran Bir Başbakan

Gazze'de teravih namazını Başbakan Heniye kıldırıyor, vakit namazlarında da camiler dolup taşıyor.

İsrail'in ambargosu altında yaşamaya çalışan Gazzeliler, tüm sıkıntılarına rağmen Ramazanı huzur içinde geçirmeye çalışıyor. 

Genç yaşlı yüzlerce Gazzelinin doldurduğu camilerde zaman zaman yer bulunmazken, Gazze Yönetiminin Başbakanı İsmail Heniye, Gazze'nin en büyük camilerinden birinde Ramazan boyunca teravih namazı kıldırıyor.

Yüzölçümü itibarıyla dünyanın en yoğun bölgelerinden biri olan Gazze'de yaşayanlar, yoklukların yanı sıra elektrik kesintileriyle de mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu durum, Gazze'de günlük hayatı olumsuz etkilerken, kullanılan jeneratörler de İsrail'in uyguladığı yakıt ambargosu nedeniyle yetersiz kalıyor.

İkinci intifadanın ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Binaların yaklaşık yüzde 80'i onarılırken, boş arazilere de birçok yeni bina inşa ediliyor.

Uzun süre beklemek istemeyenler ise Gazze'den Mısır'a geçişler için kullanılan yer altı tünellerini tercih ediyor.

İsrail'in önceki yıllarda başlattığı seracılık faaliyetleri, Gazzeliler tarafından halen devam ettiriliyor. Ağırlıklı olarak sebze ihtiyacının karşılandığı seralardan alınan ürünlerin Gazze'nin ihtiyacını büyük ölçüde karşılarken, balıkçılık da önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. (AA)

Filistin Haberleri

Kudüs’te şahadet, Batı Şeria’da direniş
İsrail güçleri Filistinlilerin evlerini askeri üslere dönüştürüyor
Gazze’de engellenen hayaller
BM’den ağır işkence altındaki Dr. Ebu Safiye’nin serbest bırakılması çağrısı
Katil İsrail 'Sarı Hat' boyunca 7 karakol ve 17 km toprak bariyer inşa etti