Heniyyeden Erdoğana Müdahale Talebi

Gazze'deki ofisinde Türkiye ve Mısır heyetlerini kabul eden Heniyye, esirler konusuna müdahale istedi

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Siyonist işgal zindanlarında yatan Filistinli esirler konusuna müdahale etmesini istedi.

Heniyye, 1 Mayıs Salı günü Gazze'deki ofisinde Dünya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Duman ile beraberindeki Türkiye heyetini ve Mısır Mühendisler Sendikası heyetini kabul etti.

Türkiye heyetinin ziyaretinden duyduğu büyük sevinci dile getiren Heniyye, Türkiye'nin Filistin halkına ve davasına verdiği desteği övdü ve Türkiye'nin bu desteğinin devam etmesini istedi.

Dünya Belediyeler Birliği'nin toplantılarını Gazze'de yapmasını öneren Heniyye, abluka altında yaşayan Gazze Şeridi'nin kendisine destek veren herkesi kabul etmeye hazır olduğunu belirtti.

Siyonist işgal zindanlarında yatan Filistinli esirlerin başlattığı açlık grevi eylemi ve boş midelerle verdikleri mücadeleye de değinen Heniyye, Türkiye heyetiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mesaj göndererek esirlerin sorunlarıyla yakından ilgilenmesini istedi.

Daha sonra Mısır'dan gelen mühendis Ömer Abdullah başkanlığındaki Mühendisler Sendikası heyetini kabul eden Heniyye, Mısır heyetinin ziyaretinden de duyduğu sevinci ifade etti ve Gazze Şeridi'nin abluka altında bulunduğunu fakat iradesinin özgür olduğunu söyledi.

Mısır'a yaptığı son ziyaretine değinen Heniyye, Mısır halkının Filistin halkına karşı vefalı olduğunu ifade etti. Mısır heyeti başkanı mühendis Ömer Abdullah da gösterdiği misafirperverlik dolayısıyla Heniyye'ye teşekkür etti.

 

Filistin Haberleri

Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor
Siyonistler, UCM’nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor
İşgal güçleri Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanların çoğu sağlık sorunu yaşıyor
Gazze halkı kirli suları içmek zorunda kalıyor