HDP’li Beştaş’tan Diyarbakır Annelerine gayri samimi destek!

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelere sözde destek adı altında “Sizin derdiniz bizim derdimizdir” ifadesini kullandı.

HAKSÖZ HABER

HDP’li Meral Danış Beştaş, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde PKK’nın dağa çıkardığı çocukların aileleriyle polemik yaşadı.

Ailelerin “Evlatlarımızı istiyoruz” talepleri karşısında gayri samimi bir cevap veren Beştaş, “Sizin derdiniz bizim derdimizdir. Bu ülkenin hiçbir evladının hayatını yitirmemesi için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” açıklamasını yaptı.

Diyarbakır Anneleri, evlatlarının dağa çıkarılmasında HDP’yi sorumlu tutuyor. Aileler bu süreçte, zaman zaman HDP milletvekilleriyle tartışma yaşadı. HDP’liler, ailelere yönelik sert tepkiler verdi. Yakın zamanda HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, bir aileye yönelik, “Kemikleriniz mi azaldı? Satılmış köpek” diye hakaret etmişti.

Bunun üzerine HDP’li Beştaş’ın sözde desteği hiç samimi gelmiyor. Beştaş’ın iyi polis rolüne ne aileler inanıyor ne de akıl sahipleri. Daha önce Twitter'da bir kullanıcı annelerle dalga geçerek yayınladığı videoya "Ben de battım, HDP önünde açlık grevi yapacağım" notunu düştü. Bu paylaşımı alıntılayan HDP'li Beştaş, "İl binamız herkese açıktır. Bekleriz:))" ifadelerini kullanmıştı.

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor