HDP'den Kobani Tehdidi: Çözüm Süreci Biter!

HDP yazılı bir açıklama yaparak Kobani'nin düşmesi durumunda çözüm süreceğinin biteceğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Çözüm süreci ile Kobane'nin birbirinden koparılamayacağını, barışın yolunun Kobane'den geçtiğini, biri çökerse diğerinin de çökeceğini ve büyük bir psikolojik kırılma yaşanacağını" ileri sürdü.

HDP Merkez Yürütme Kurulundan (MYK) yapılan yazılı açıklamada, “IŞİD'in, Kobani'yi (Ayn El-Arab) işgal etmesinin, önü alınamaz bir kırılma ve felakete sürüklenme ihtimali taşıdığı” ifade edildi.

Çözüm süreci ile Kobani'nin birbirinden koparılamayacağı öne sürülen "Barışın yolunun Kobane'den geçtiğini, biri çökerse diğerinin de çökeceğini ve büyük bir psikolojik kırılma yaşanacağını bir kez daha vurguluyoruz" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, çözüm ve barış sürecinin sınır ötesi gelişmelerle etkileşimini değerlendirmenin büyük önem taşıdığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Hükümete bir kez daha çağrı yapıyoruz, Kobane'ye destek vermemek, destek vermek isteyenleri de engellemekle çözüm sürecini tehlikeye itiyorsunuz. Talihsiz benzetmelerle, Şengal'de, Kobane'de ve Rojava'da IŞİD katliamına karşı direnen güçlerle bu vahşet çetesini eşitleme hatasından vazgeçin. Kobane'de direnenlerin özsavunma başta olmak üzere her türlü ihtiyacının karşılanması için bir koridor açılmasına imkan verin. Kobane'nin kapılarını açık tutun."

 

Haber Haberleri

Konya'da bir kişiyi ısıran köpeğin sahibine 108 bin lira ceza
Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü