HDP Milletvekili Adayı Örgüt Propagandasından Gözaltına Alındı

Kayseri'de, aralarında HDP milletvekili adayının da olduğu 4 kişi, örgüt propagandası iddiasıyla gözaltına alındı.

Kayseri'de sosyal medyadan PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları iddia edilen, aralarında 24 Haziran seçimlerinde HDP Kayseri milletvekili adayı K.M'nin de bulunduğu 4 kişi yakalandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları öne sürülen K.M, A.O, N.Y. ile A.E'nin sosyal medya hesaplarını incelemeye aldı.

Ekipler, incelemenin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerin ikametlerine operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan kişilerin adreslerinde yapılan aramada, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız av tüfeği, bir ruhsatsız tabanca ve 186 mermi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri süren şüphelilerden K.M'nin, 24 Haziran seçimlerinde HDP'den Kayseri milletvekili adayı gösterildiği, A.O'nun da HDP'nin diğer adayı Z.O'nun kardeşi olduğu öğrenildi.

 

Gündem Haberleri

Muhammed Kavi'nin ölümü üzerindeki sorular aydınlatılacak mı?
Yabancı istihdamında düzenleme: Çalışma izni muafiyeti geldi
Gelir arttıkça ibadet de yardım da azalıyor
Mizahınız da aşağılık zihniyetiniz de batsın! Kur'an-ı Kerim'le alenen alay etti
10 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları Meclis'te