HDP, LGBT Aday Göstermedi

HDP’nin 1 Kasım’da yarışacak aday listesinde 7 Haziran’da milletvekili seçilen 80 milletvekilinden 76’sı listede yer aldı.

HDP’nin 7 Haziran’da listeye giren LGBT adayları da 1 Kasım listesinde yer almadı.

Kandil’den gelen bazı açıklamalarda HDP’nin LGBT ile yaptığı işbirliği eleştirilirken, PKK örgütü yöneticisi Cemil Bayık Ruşen Çakır'a verdiği röportajda, "Beyoğlu'nda marjinal bazı gruplar var, HDP bu gruplardan kendisini kurtarmalı" diyerek HDP eylemlerinde en ön safta yer alan LGBT'leri işaret etmişti.

CEMİL BAYIK AYAR ÇEKTİ, HDP GERİ ADIM ATTI

7 Haziran öncesi gay ve lezbiyen aday gösteren HDP, daha önce Kandil'in yöneticilerinden Cemil Bayık'ın bir röportajda tepki göstermesi üzerine LGBT adaylardan vazgeçti.

LGBT aday Barış Sulu'yu 7 Haziran'da Eskişehir'den aday gösteren HDP 1 Kasım seçimleri için hazırlanan listede LGBT isme yer vermedi. (Haber 10)

Haber Haberleri

Yılmaz: Yeni anayasa çalışmaları tamamlanmak üzere
İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi